Én és a molekuláris diagnosztika- Áttétes mellrák- Sandy története

AZ ÉN TÖRTÉNETEM- ebben a sorozatban olyan emberekkel ismerkedhet meg, akiknek segített a CARIS molekuláris diagnosztikai tumorprofilizálás, és sikerült azonosítani olyan célpontokat a daganatukban, amelyet ezután személyre szabott daganatterápiával lehetett támadni.

Elsőként Melanie-val ismerkedhetett meg, aki vastagbélrákban szenvedett. Melanie történetéhez- és ahhoz, hogyan segített neki a CARIS molekuláris diagnosztikai szolgáltatása személyre szabott terápiát találni, -kattintson ide.

Másodikként Doug-gal ismerkedhetett meg, aki veserákban szenvedett. Doug történetéhez- és ahhoz, hogyan segített nek a CARIS molekuláris diagnosztikai szolgáltatása személyre szabott terápiát találni, -kattintson ide.

Harmadikként Sandy története következik, aki történetünk kezdetekor mellrákban szenved.


– 1992-ben diagnosztizáltak nálam rákot- kezdi Sandy. 44 éves voltam akkor. 3 gyermekem van, akik akkor 16, 15 és 11 évesek voltak.

Előtte mindig is teljesen egészséges voltam- és ma is azzal viccelődöm Dr. Gluck-kal, hogy még mindig teljesen egészséges vagyok, a rákot kivéve- folytatja mosolyogva.

Dr. Gluck

– Sandyvel először 1992-ben találkoztam, és azóta vagyunk kacsolatban– mondja Dr. Gluck. A kezdeti években Sandy jól reagált a terápiára. Műtétileg eltávolították mindkét mellét, és tamoxifent kapott.
2003-ban kaptam, az új diagnózist: a rák kiújult. Mindkét tüdőmben felbukkant, ezenkívül 3 áttét volt a májamban és 5 a csontjaimban – folytatja történetét Sandy. Ekkor 55 éves voltam, és nem hittem, hogy megérem a hatvanadik életévemet. Egy csomó kemoterápiát kaptam, és rengeteg mellékhatásuk volt. 2007-ben elfogytak a terápiás lehetőségek. Semmit sem lehetett már tenni.

De Dr. Gluck nem adta fel. Azt mondta, még mindig vannak olyan terápiák, amelyek elérhetőek.

– Sandy tökéletes példája annak a fiatal páciensnek, aki élni akar- folytatja Dr. Gluck. Amikor elértük azt a pontot, hogy kifogytunk a standard terápiás lehetőségekből, akkor azt javasolatm neki, vegyünk új mintát a daganatból, és küldjük el molekuláris diagnosztikai profilizálásra. Ez nagyon jó ötletnek bizonyult, mert sok információt kaptunk.

– Ez annyira megdöbbentően hihetetlennek és szépnek hangzott, hogy nem is hittem el- mondja Sandy. De kész voltam mindent kipróbálni.

Sandy a CARIS molekuláris diagnostikai vizsgálata által javasolt terápiát kapja, és jól van

Sandy 2007 óta  a CARIS molekuláris diagnosztikai vizsgálata által javasolt terápiát kapja, és jól van

– Olyan ösvények nyíltak meg előttünk, amelyeket nem vártunk- folytatja Dr. Gluck. Sandy olyan terápiát kaphatott, amelyet egyébként meg sem ajánlottunk volna neki. A terápiára nagyon jól reagált- ahogyan a molekuláris diagnosztikai vizsgálat megjósolta.

És ez a sikertörténet már évek óta tart.
– Ahogyan Dr. Gluck mondja- az én rákom nem gyógyítható meg, de kezelhető, és irányítható. Tudjuk, hogy a csontjaimban nem állt meg a rák terjeszkedése- de még mindig meg tudok csinálni mindent, amit csak akarok- mondja Sandy.

– Boldog vagyok- folytatja.

 

2007 óta átélhettem, hogy mindkét fiam megnősült, kezembe foghattam az első unokámat, és láthattam, hogy a lányom átveszi a diplomáját a nővérképzőben, ahol tanult. Ezek az igazi ajándékok számomra.

 

FIGYELEM!

Az eredmények páciensről páciensre változhatnak. Az egyéni eredmények különbözhetnek. Tumorprofilizálással kapcsolatban mindig kérdezze kezelőorvosát!

CARIS molekuláris diagnosztika

FORRÁS:

CARIS LIFE SCIENCES hivatalos Youtube csatorna

Ha Ön páciensként olvassa ezt a bejegyzést, és többet szeretne megtudni a molekuláris diagnosztikáról, KATTINTSON IDE.

Ha Ön orvosként olvassa ezt a bejegyzést, és többet szeretne megtudni a molekuláris diagnosztikáról, KATTINTSON IDE.

*************************************

Köszönjük, hogy  bennünket olvas rákmegelőzés, rákdiagnosztika és rákgyógyítás témában. Ez azt jelenti, hogy Ön megbízható, orvosi forrásból tájékozódik.

Comments are closed.