Én és a molekuláris diagnosztika- Veserák- Doug története

 

AZ ÉN TÖRTÉNETEM- ebben a sorozatban olyan emberekkel ismerkedhet meg, akiknek segített a CARIS molekuláris diagnosztikai tumorprofilizálás, és sikerült azonosítani olyan célpontokat a daganatukban, amelyet ezután személyre szabott daganatterápiával lehetett támadni.

Elsőként Melanie-val ismerkedhetett meg, aki vastagbéltumorban szenvedett. Melanie történetéhez- és ahhoz, hogyan segített neki a CARIS molekuláris diagnosztikai szolgáltatása személyre szabott terápiát találni, -kattintson ide.

Másodikként Doug története következik, aki történetünk kezdetekor veserákban szenved.

Az alábbi videóban Doug meséli el, hogyan sikerült hatékony terápiát találnia a CARIS Molecular Intelligence molekuláris diagnosztikai tumorprofilizálásának segítségével.

– A nevem Doug Luckow. 1994-ben diagnosztizáltak veserákot nálam, és 2009-ben a jobb tüdőmben kiújult a daganat– kezdi Doug a történetét.

Doug-nál 1992-ben diagnosztizáltak veserákot

Doug-nál 1994-ben diagnosztizáltak veserákot, amely 2009-ben kiújult a tüdejében

– A kiújulást megelőző tizenöt évben nagyon aktív életet éltünk. Minden télen síelni mentünk. De amikor megkapta a második diagnózist, az egész életünk megváltozott- folytatja Doug felesége.

– Meg bizony- erősíti meg Doug.

Szörnyű időszakot éltünk át- mondja Doug felesége

Az orvosok egy évet adtak neki– mondja a felesége- Ez a jóslat  pokoli volt. Neki is, és az egész családnak. Szörnyű időket éltünk át.

– A gondolat belevésődött a fejembe, és nem tudtam onnan ki verni. Folyton a halál miatt aggódtam– folytatja Doug.

– A terápiától, amit kapott, nem történt javulás, sőt progresszió következett be- mondja a felesége. Tudtuk, hogy a kezelésnek vannak mellékhatásai, de amikor nem tudod mozgatni a kezed…- akadnak el szavai…-  és Doug még be sem tudta hajlítani a kezét, még ülni sem tudott.

Doug kezelőorvosa molekuláris profilizálást javasolt

Doug kezelőorvosa molekuláris profilizálást javasolt, amely azonosított olyan célpontokat, amelyeket cálzott terápiával lehetett támadni

Ekkor (2009-ben) Doug kezelőorvosa molekuláris profilizálási vizsgálatot kért, amely azonosított olyan markereket, amelyek érzékenyek voltak különböző hatóanyagokra. Új kezelést kezdtek, amely időt ad neki, lelassítja a tumor növekedését.

– Soha nem fog eltűnni teljesen,  de ha a tumor zsugorodik, az már nagyon boldoggá tesz minket- mondja Doug felesége.

A CARIS molekuláris diagnosztikai vizsgálat által javasolt terápiát kapva Doug jól van

A CARIS molekuláris diagnosztikai vizsgálat által javasolt terápiát kapva Doug jól van

Doug újra élhet a hobbijának: újra tud fát faragni. Az első évben nemhogy faragni nem tudott,  semmit sem tudott csinálni. 2009 óta azonban a CARIS által javasolt terápiát kapja, és jól van.

– A fafaragás nagyon fontos számomra- mondja Doug- így szeretem eltölteni az időmet. Meg persze a családommal. A család, a gyermekeim, az unokáim a legfontosabbak nekem.

FIGYELEM!

Az eredmények páciensről páciensre változhatnak. Az egyéni eredmények különbözhetnek. Tumorprofilizálással kapcsolatban mindig kérdezze kezelőorvosát!

CARIS molekuláris diagnosztika

 

FORRÁS:

CARIS LIFE SCIENCES hivatalos Youtube csatorna

Ha Ön páciensként olvassa ezt a bejegyzést, és többet szeretne megtudni a molekuláris diagnosztikáról, KATTINTSON IDE.

Ha Ön orvosként olvassa ezt a bejegyzést, és többet szeretne megtudni a molekuláris diagnosztikáról, KATTINTSON IDE.

*************************************

Köszönjük, hogy  bennünket olvas rákmegelőzés, rákdiagnosztika és rákgyógyítás témában. Ez azt jelenti, hogy Ön megbízható, orvosi forrásból tájékozódik.

Comments are closed.