CARIS MI®- MOLEKULÁRIS DIAGNOSZTIKA

Személyre szabott rákterápia: hogyan segít Önnek a molekuláris diagnosztika?

Egy úttörő korszak kezdete a molekuláris diagnosztikában, és a személyre szabott rákkezelésben

Minden ember más, ahogy a rosszindulatú rákos daganatok is.

Nincs két egyforma daganat.

Ezért elengedhetetlen, hogy a lehető legfejlettebb molekuláris diagnosztikai módszerek és személyre szabott kezelések álljanak rendelkezésünkre a döntéshozatal pillanatában. A Caris Molecular Intelligence® lehetőséget nyújt az Ön rákos daganatában lévő biomarkerek azonosítására, amellyel Ön, és az Ön kezelőorvosa felbecsülhetetlen értékű információhoz jut azzal kapcsolatban, hogy az Ön daganata bizonyos gyógyszerekre vagy klinikai kezelésekre reagálhat-e, vagy sem.

molekuláris diagnosztika
A „biomarker” kifejezés számos olyan összetevőre utal a szervezetünkben, amelyek egészségi állapotunkról jeleznek valamit. Amikor a tumormarker kifejezést használjuk, általában proteinekre, génekre, vagy más genetikai és molekuláris szintű molekulákra utalunk, amelyek befolyásolják a ráksejtek növekedését, terjedését, elhalását és reakcióját a szervezetünkben.

A Caris Molecular Intelligence® a legmodernebb laboratóriumi vizsgálati technológiákat ötvözi a legfrissebb klinikai rákkutatási szakirodalom alapos elemzésével. Ez a SZEMÉLYRE SZABOTT DAGANATPROFILOZÁS nyújt információt az Ön kezelőorvosa számára az Önre szabott kezelési terv kidolgozásában.

Mi a Caris Molecular Intelligence®?

A Caris Molecular Intelligence® az első olyan molekuláris diagnosztikai daganatprofilozó szolgáltatás, amely az átfogó laboratóriumi vizsgálatokat a biomarkerek terén végzett klinikai kutatásokkal, és az ott szerzett eredményekkel ötvözi. Ezzel  segíti az Ön kezelőorvosát a lehetséges gyógyszerek vagy klinikai kezelések értékelése, kiválasztása során.

Ebből a  videóból többet is megtudhat a CARIS molekuláris profilizálásról, a CARIS-ről, a laboratóriumi háttérről. (a videó egyelőre csak angol nyelven elérhető, a magyar fordításon dolgozunk. Az angol szöveg jobban megérthető, ha bekapcsolja hozzá a feliratot.)

Készítünk egy Caris Molecular Intelligence® molekuláris diagnosztikai jelentést (Jelentés) minden beteg számára, így orvosa személyre szabott terápiát tervezhet Önnek az adott daganat kezelésében.

 

CARIS MI molekularis rakdiagnosztika labor

A CARIS Molecular Intelligence® molekuláris diagnosztikai központja az USA-ban (pillanatkép a dolgozókról)

Mit takar a Caris Life Sciences®?

A Caris Life Sciences® (Caris) egy biotudománnyal foglalkozó vállalat, amelynek fő célja a személyre szabott gyógyítás. Mivel elsőként biztosítottunk átfogó molekuláris diagnosztikai eljárást az onkológia területén, a Caris Molecular Intelligence vezető szerepet tölt be ezen a területen. Eddig  több, mint 100 000 molekuláris diagnosztikai daganatprofilozást végeztünk el, és ez a szám egyre csak növekszik.

Ide kattintva megtekintheti a 100 000. daganatprofilozási eset eléréséről szóló hivatalos sajtóközleményt

Mit csinál pontosan a  Caris Molecular Intelligence®?

A Caris Molecular Intelligence összeveti az Ön rákos daganatából származó molekuláris adatokat a klinikai kutatások tanulmányaiból vett célzott gyógyszerekkel.

A molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás folyamata

  A molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás folyamata

A legfejlettebb technológiák használatával megközelítőleg 60, az FDA (Food and Drug Administration) által jóváhagyott gyógyszeripari szervezet által nyújtott molekuláris információ áll az Ön orvosa rendelkezésére, hogy a legmegfelelőbb kezelést állíthassa össze az Ön számára.

Mit takar a SZEMÉLYRE SZABOTT DAGANATPROFILOZÁS, és mit tár fel az ez alapján készült molekuláris diagnosztikai Jelentés?

A molekuláris diagnosztikai tesztek eredményei feltárják az Ön rákos daganatának sajátos biomarkereit vagy célpontjait, amelyeket aztán párosítanak a rákos daganat szempontjából lehetséges klinikai előnnyel járó, vagy éppen ellenkezőleg, nem járó kezelésekkel.

A Caris Molecular Intelligenc®e a biomarkereket olyan kezelésekkel párosítja, amelyeket átfogóan vizsgáltak a legkiválóbb és legrelevánsabb rákkutatással kapcsolatos klinikai és tudományos tanulmányokban.

Ez az információ- más néven Molecular Intelligence- áll az Ön kezelőorvosa rendelkezésére, amely alapján egy hatékonyabb,  Önre szabott kezelést dolgozhat ki.

Milyen esetben lehet szükségem a Caris Molecular Intelligence®

molekuláris diagnosztikai szolgáltatására?

Ha Önnél rákos daganatot diagnosztizáltak, és a kezelőorvosa a további kezeléshez keres információt az alábbi esetekben:

 • a daganata áttétes vagy kiújult;
 •  agresszív vagy ritka daganattal áll szemben;
 • orvosa több kezelési lehetőséget szeretne körbejárni;
 • vagy éppen ellenkezőleg, kifogyott a szokásos kezelési lehetőségekből, hogy legyőzhessék a daganatot.

A molekuláris diagnosztikai Jelentés azt is meghatározza, milyen típusú daganatom van?

A molekuláris diagnosztikai Jelentés abban segít az orvosnak, hogy megállapítsa, melyik terápiával lehet a legnagyobb esélye leküzdeni az Ön rákos daganatát, és, hogy melyiket kell elkerülnie- a lehetséges mellékhatások és toxicitás miatt.

A molekuláris diagnosztikai Jelentés azt is meghatározza, hogyan kezelje az orvos a daganatomat?

A molekuláris diagnosztikai Jelentés egy olyan segédeszköz az orvos számára, amely biztosítja, hogy a legpontosabb adatok álljanak rendelkezésére annak megítéléséhez, mi a legjobb módja szembeszállni az Ön daganatával. Az orvos több dolgot is figyelembe vesz a kezelési terv kidolgozásakor: a molekuláris diagnosztikai Jelentésben szereplő számos tényezőt, a rákkezelési lehetőségeket, az Ön kórtörténetét és egyéb klinikai tényezőket.

A molekuláris diagnosztikai Jelentés a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban is nyújt információkat?

A molekuáris diagnosztikai Jelentés tartalmazhat biomarkereket, amelyek hivatkozásként szerepelnek a Clinical Trials Connector™-ban. Ez a szolgáltatás olyan klinikai vizsgálatokat fed fel, amelyek jelenleg a tumorban található egyedi biomarkerek alapján sorolják be a betegeket. Az orvosa határozza meg, hogy megfelelő-e az Ön számára valamelyik vizsgálat.

Milyen szövetminta szükséges a Caris Life Sciences® számára, hogy molekuláris diagnosztikai profilt alkosson a daganatomról?

A Caris Molecular Intelligence® olyan daganatos szöveten végezhető el, amelyhez rutinszerűen hozzájutnak a daganat sebészeti eltávolítása során, vagy egy a biopszia során.

Mivel a daganat biomarkerei idővel is,  és a kezelések során is változhatnak, az orvosnak szüksége lehet frissebb mintára a daganatból.

Hogy történik a minta szállítása?

A mintát egy erre kialakított hordozó készletben szállítják egy előre kitöltött légi fuvarlevéllel és szállítási útmutatóval. A szállítással kapcsolatban Önnek semmilyen teendője nincs, a hordozó készletet a Caris ügyfélszolgálati csapata biztosítja és juttatja el a minta begyűjtéséhez, és ők intézik az összes adminisztrációt is.

Hol történik helyileg a molekuláris diagnosztikai daganatprofilozás?

A Caris Molecular Intelligence® a molekuláris diagnosztikai daganatprofilozást az arizoniai Phoenixben található laboratóriumában végzi.

A Caris Molekular Intelligence molekuláris diagnosztikai központ az arizonai Phoenix-ben

A Caris Molecular Intelligence molekuláris diagnosztikai központ az arizonai Phoenix-ben

Ez a korszerű, amerikai molekuláris diagnosztikai központ megfelel az ágazat által előírt szabványoknak (CLIA, CAP, ISO 15189, NY State és CE-jelöléssel ellátva/tanúsítva), sőt, még  felül is múlja azokat

A molekuláris diagnosztikai központban orvosdoktori (Dr.), illetve tudományos doktori ( PhD) fokozattal rendelkező munkatársak és technológusok dolgoznak

Mikorra lesz meg a molekuláris diagnosztikai profilizálás eredménye?

Az eljárás körülbelül két hetet vesz igénybe. A molekuláris diagnosztikai Jelentést közvetlenül az orvosa számára kézbesítjük.

Hogyan kapja meg az orvosom az eredményeket?

A molekuláris diagnosztikai profilizálási Jelentés, amely az Ön eredményeit tartalmazza, biztonságos e-mail rendszeren keresztül érkezik meg az Ön kezelőorvosához.

Hol juthatok hozzá további információkhoz a molekuláris diagnosztikai daganatprofilozással, és a biomarkerekkel kapcsolatban?

A MyCancer.com egy a Caris által szponzorált oktatási weboldal, amelynek célja információt szolgáltatni a molekuláris profilozással, tumormarkerekkel és a rákkezelés változásaival kapcsolatban. Egyelőre csak angol nyelven érhető el.

Ide kattintson a weboldal megtekintéséhez:

www.mycancer.com

 

Közvetlenül én is igényelhetem a Caris Molecular Intelligence® molekuláris diagnosztikai szolgáltatást?

A Caris Molecular Intelligence® molekuláris diagnosztikai szolgáltatás kizárólag onkológuson keresztül igényelhető. 

A molekuláris diagnosztikai szolgáltatás igénybevételéhez az Ön onkológusának ki kell tölteni és aláírásával ellátni egy megrendelőlapot, majd elküldeni a Caris Nemzetközi ügyfélszolgálatának faxon, vagy e-mailben. Mindebben segítségére lesz a Caris magyarországi ügyfélszolgálata.

Mennyibe kerül a Caris Molecular Intelligence® molekuláris diagnosztikai szolgáltatása?

Kérjük, ezzel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot onkológusával. Ő fog tudni bővebb tájékoztatást Önnek.

 

Mit tartalmaznak a költségek?

A költségek tartalmazzák a Caris Molecular Intelligence® DIAGNOSZTIKAI szolgáltatását:

 • az MI Profile daganatprofilozó szolgáltatást egy átfogó multiplatform megközelítés használatával,
 • a szolgáltatással kapcsolatos logisztikát,
 • a Jelentést,
 • és a klinikai vizsgálatok információs rendszerét.
 • A Caris nem hagyja magára a kezelőorvosát az Ön Jelentésének kézhezvétele után: természetesen szívesen a kezelőorvosa segítségére lesz a Jelentés értelmezésében. A Carisnél dolgozó orvos és tudományos fokozattal rendelkező kollegák egyaránt örömmel segítenek, ha kérdések merülnek fel a jelentéssel kapcsolatban. Fontos információ, hogy ez sem Önnek, sem a kezelőorvosának nem fog semmilyen extra költséget jelenteni.

Kivel vehetem fel a kapcsolatot, ha további kérdéseim vannak a Caris Molecular Intelligence® vizsgálattal kapcsolatban?

Ha további kérdései vannak, kérjük, kezelőorvosát keresse.

Ha kezelőorvosa szeretné a Caris Molecular Intelligence® magyarországi képviseletével felvenni a kapcsolatot, megteheti a diagnosztika kukac daganat pont info-ra, vagy az info kukac excellencemed pont net-re írt e-mail segítségével, és orvos kollegánk 24 órán belül visszahívja őt.

Kezelőorvosa a következő, hivatalos Caris Molecular Intelligence® weboldalon is tájékozódhat, amely kifejezetten szakemberek számára íródott, hogy az összes kérdésükre választ kaphassanak:

https://www.carismolecularintelligence.com/

IDE kattintva ORVOSOKNAK szóló információkat talál kezelőorvosa a molekuláris diagnosztikáról.

Az alábbi linkekre kattintva olyan páciensek történetét ismerheti meg, akiknek már segített a Caris Molecular Intelligence molekuláris diagnosztikai vizsgálata személyre szabott terápiát találni:

Honlapunk tartalmát orvosok írják, de fontos tudnia, hogy a weboldalon – beleértve a fenti tájékoztatót is- található minden információ általános jellegű, nem egyénre szabott.

Nem érhető el minden terápiás lehetőség és minden hatóanyag minden területen- erről kezelőorvosa fog tudni megfelelő tájékoztatást adni Önnek.

Kérdések esetén mindig kérdezze kezelőorvosát, aki diagnosztikai és terápiás kérdésekben a megfelelő személy az Ön tájékoztatására!

 

FORRÁSOK, FELHASZNÁLT IRODALOM:

https://www.carismolecularintelligence.com/

A százezredik páciens profilizálásának elérésekor kiadott hivatalos CARIS sajtóközlemény

www.mycancer.com

Youtube: CARIS LIFE SCIENCES csatorna