A MOLEKULÁRIS DIAGNOSZTIKÁRÓL ORVOSOKNAK

Caris Molecular Intelligence elkötelezett a precíziós medicina és a személyre szabott daganatkezelés irányában.

Miért lehet fontos a molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás az Ön páciensei számára?

A molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás megvalósulása lehetővé tette azt, hogy a daganatok pathofiziológiája jobban megérthető legyen, és végre kibővítette az orvosok eszköztárát, hogy személyre szabhassák a daganatellenes terápiát, és ezzel tökéletesebb betegellátást valósíthassanak meg.

Caris molekuláris diagnosztika orvosoknak

Egyre több és több orvos érti azt meg, hogy egy adott páciensnél az arra a páciensre egyedileg jellemző biomarker- összetétel jobban előrejelezheti a terápiás választ, mint a hagyományos daganat-lokalizáció és staging. Az a lehetőség, hogy a páciens daganata molekuláris és genetikai szinten meghatározhatóvá válik, áttörést jelent a hagyományos megközelítéshez képest mind a rák diagnózisát, mind klasszifikációját, mind a terápia megtervezését tekintve.

Azzal a megbízható információval felfegyverkezve, hogy a daganat melyik terépiára reagál valószínűleg- vagy éppen ellenkezőleg, melyikre nem– , az onkológusok

 • időt nyerhetnek,
 • optimalizálhatják a kezelés hatékonyságát,
 • csökkenthetik a páciens szenvedését,
 • és költséget is takaríthanak meg.

A Caris Life Sciences a molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás úttörőjeként és vezetőjeként abban hisz, hogy minden páciens számára rendelkezésére kellene álljon a precíziós medicina. Azon páciensek számára, akik ritka vagy aggresszív rákkal küzdenek, vagy akik számára kimerültek a terápiás lehetőségek, a széleskörű molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás különösen hasznos lehet.

A molekuláris diagnosztika olyan kezeléseket vagy klinikai vizsgálatokat találhat meg, amelyekre talán korábban nem is gondolt a kezelőorvos.

Caris molekuláris diagnosztika daganatsejt

A Caris Molecular Intelligence® technológiája

A Caris Molecular Intelligence® összetett, bizonyítékokon alapuló technológiát használ- ezek a következők:

 • IHC (immunhistochemistry)
 • FISH/CISH
 • FA (Fragment Analysis)
 • NGS (Next-Generation Sequencing)
 • CNV (Copy Number Variations analysis)
 • FUS (Fusion analysis)
 • Sanger Sequencing.

Mindezt azért teszi, hogy az onkológusoknak a legrelevánsabb, klinikailag is működő terápiás információkat biztosítsa. A molekuláris diagnosztika segítségével perszonalizálni lehet a rák kezelését, hiszen a daganatok típusa sokféle lehet, és számuk sajnos folyamatosan növekszik.
CarisMolecularIntelligence_Logo

A jövő megérkezett

A molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás nem a jövő: a Caris Molecular Intelligence® által nyújtott molekuláris profilizálás már Magyarországon is hozzáférhető.
A molekuláris diagnosztikai daganatprofilizálás fejlődésével lehetségessé vált egy daganatszövet- mintában a biomarkerek azonosítása, és az ennek alapján készült egyedi biomarker- profil alapján a kezelőorvos olyan személyre szabott kezelési lehetőséget tud választani a páciens számára, amelyre addig talán nem is gondolt.
A Caris Molecular Intelligence® elsőként és egyedülállóként kombinálja a széleskörű daganatprofilizálást a legújabb klinikai biomarker- kutatásokkal, hogy a kezelőorvost idejében ellássa információkkal azzal kapcsolatban, hogy értékelni tudja a potenciális kezelési lehetőségeket.

A kiválóbb információ kiválóbb terápiás döntésekhez vezet.

A Caris Molecular Intelligence® evidence- based információt biztosít az Ön számára, amely a biomarker- státuszt olyan hatóanyagokkal (ágensekkel) társítja, amelyek potenciálisan hasznosak, vagy éppen ellenkezőleg, potenciálisan nem hasznosak lehetnek klinikailag a páciens számára.

A klinikailag hasznosnak ítélt ágensek az NCCN Compendium™ alapján kerülnek listázásra, a tumor típusa, a publikált evidenciák szintje és a biomarker- expresszió erőssége alapján.
A Jelentésben közölt információkat meg kell fontolni és össze kell vetni a rendelkezésre álló összes egyéb információval az adott páciensről, mielőtt eldöntik a megfelelő kezelést.

CARIS MOLEKULÁRIS DIAGNOSZTIKAI WEBOLDALAK ORVOSOK SZÁMÁRA

 1. Bővebb információkért keresse fel a CarisLifeSciences.com weboldalt, ahol részletes információkat talál a Caris Molecular Intelligence® által végzett széleskörű molekuláris profilizálásról.
 2. A www.carismolecularintelligence.com weboldalon tengernyi információt találhat a molekuláris diagnosztikai daganatprofilozás klinikai előnyeiről, arról, hogyan történik a daganatprofilizálás, és milyen terápiákat asszociál a klinikai vizsgálatok alapján a Caris Molecular Intelligence a biomarkerekhez.
 3. Klinikai vizsgálatok: 211 db klinikai vizsgálatot, posztert és kéziratot tanulmányozhat a Caris Molecular Intelligence® ezen aloldalán. A Caris 2009-től publikálja folyamatosan a SAJÁT eredményeit, elismert orvosi szaklapokban ( a teljesség igénye nélkül például JAMA Oncology, Cancer Immunology Research, ASCO stb.)

A publikált klinikai tanulmányok között a következő paraméterek szerint szűrhet:

 • a publikáció megjelenésének évszámára ( 2009- 2017),
 • a daganat fajtájára ( 49 féle különböző daganattípus),
 • a vizsgált tumormarkerkre (125 típus)
 • valamint  a publikáció helye szerint 49 féle orvosi szakfolyóirat és kongresszus között válogathat.

4. Kiváncsi egy CARIS Molecular Intelligence Jelentésre? ITT letölthet egy mintapéldányt.

CarisReport_Annotated

5. Nézzen videókat a CARIS víziójáról, működéséről! IDE kattintson.

6. Caris Center of Excellece központok az USA-ban: IDE kattintson

Kérdései vannak a Caris molekuláris diagnosztikával kapcsolatban? Vegye fel velünk a kapcsolatot a diagnosztika@daganat.info e-mailcímen keresztül, és orvos kolleganőnk 24 órán belül visszahívja Önt.

FORRÁSOK

https://www.nccn.org/

Youtube: carislifesciences

www.carismolecularintelligence.com

www.carislifesciences.com